Lakner Tamás Keresztény Béla Rozs Tamás Fenyvesi Béla

Karantén jelentés – Lakner Tamás

Fenyvesi Béla, 2020. április 11.
nincs hozzászólás
Kategóriák: karantén, koronavírus
Cimkék: , ,

 

Március 13- óta szigorítottam magamat karanténba. Már a homlokomra is rá van írva, hogy védett korban vagyok, hiszen csak 9 és 12 között mehetnék az utcára, de nem megyek, nehogy azonosítsank!

Dosztojevszkij: Feljegyzések az egérlyukból c. művének a címe beugrott, amit még főiskolás koromban olvastam. Egérlyuknak egyáltalán nem nevezhető ahol lakom, de szimbolikus értelemben a kijárás lehetősége nagyon is szűk keretek közé van szorítva.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Még az unokáimmal sem találkozhatok, csak virtuálisan mesélhetek nekik!

„Van jó minden rosszban, ha ne látod nézz körül jobban, van jó minden rosszban lehetsz boldog esőben fagyban” – mondja egy régi sláger, talán Kovács Kati énekelte? De hogyan jött most ez elő?

Szóval éppen tankönyv írásra kértek fel és borzasztó szűk határidővel Most így napi 8-10 órában igyekszem megoldani a feladatot. Nagyon izgalmas, de sokkal bonyolultabb, mint előre azt gondoltam, viszont izgat és ez motivál. Ha nincs ez az áldatlan állapot, akkor nem is tudom hogyan tudnám teljesíteni.

A virtuális tanítást is teljesíteni kell az egyetemen. Szerencsére a hallgatók nagyon partnerek ebben.

Kikapcsolódásképpen benyomom a tv-t, amit különben eddig csak legfeljebb a Premiere Leaque meccseire használtam normál életritmusomban!

Viszont olyan szerencsés véletlen találkozásokra tettem szert, amik szívet melengetőek voltak. Pl. a Duna TV-n egy Adyról szóló műsorban Lajdi Tamás énekelte az Imádság háború után c. versmegzenésítésemet 1983-as felvételen. Hát a borsószemek birizgálták a hátamat.

Lajdi Tamás

Aztán rátaláltam egy 1996-os Illés koncertre is ahol éppen a Sárga rózsa c. dal szólt!

Remélem jól idézem:

„Jó barátom tudod e, hogy mért nem
meri soha senki beismerni azt,

Hogyha elmúlt az amiben hittünk,
az ami oly szép volt, de vissza sose tér


Azt hiszem rájöttem már igen

Gondolkozz el nem nehéz, oh nem…”

Igen ezen el kell gondolkozni és ma is aktuális?

Illés együttes

Ma nagypénteken, meg elcsábított munkámból egy J. S. Bach nevű a Máté Passiójával a Classic Tv műsorán 3 órában. Sokszor hallgattam, sőt a Bach Énekegyüttessel karigazgatója voltam egy Hamar Zsolt által dirigált koncertnek. Vannak az ember teljesítménynek nehezen túlszárnyalható csúcsai, de ez a mű biztosan az egyik ilyen.

Johann Sebastian Bach

Hallani az idősebb korosztálytól, hogy ez most olyan, mint egy háborús helyzet. Nem tudom ki mondta, de ide illik: A háború két dolgot képes kihozni az emberből, a legjobbat és a legrosszabbat. Lehet választani!

Lakner Tamás jelenti 2020 április 11-én. Ma van a Költészet Napja.

József Attila

József Attila és Márai Sándor születésnapja…

Márai Sándor

Hozzászólások

Hagyjon egy üzenetet:

Név *

E-mail (rejtett) *

Weboldal

Blue Captcha Image
Refresh

*