Lakner Tamás Keresztény Béla Rozs Tamás Fenyvesi Béla

Márai lemez – Hangzó Helikon

Fenyvesi Béla, 2011. március 6.
nincs hozzászólás
Kategóriák: énekelt vers, költők, sajtó, zenekar
Cimkék: , , ,
A pecsma.hu oldalon 2010. február 12-i dátummal egy beszélgetés olvashatunk Lakner Tamással, a Szélkiáltó vezetőjével, Csató Andrea tollából.

A cikk címe egy kicsit megtévesztő (már írtam is a szerkesztőknek, hogy változtassák meg), de ami miatt fontos itt ezen az oldalon, hogy az írás fő témáján – a Bartók Béla Férfikaron – kívül vannak benne Szélkiáltós vonatkozások.

Márai SándorEzek közül a legfontosabb, hogy mostmár szinte biztos, hogy április 11-re, a Költészet Napjára a Hangzó Helikon sorozat következő kiadványaként megjelenik végre a Szélkiáltó Márai-lemeze Hol vagyok? címmel. (április 11. nem csak József Attila, hanem Márai Sándor születésnapja is.)

A lemezen 13 dal lesz hallható.

A versek felölelik a költő egész életét, bár Márai a legtöbb versét inkább fiatalabb korában írta, később azonban több olyan szakasz is volt az életében, amikor ismét a költészethez fordult néhány vers erejéig. Ilyen volt pl. többek között 1945 karácsonya, amikor Tolnai Klárinak írt több verset egy ismeretlen kínai költő álarca mögé bújva, vagy az 1956-os forradalom ideje, amikor a Mennyből az angyal c. megrázó verse is született.

Amint a boltokba kerül a lemez, megírom itt. Addigis türelem…

Hozzászólások

Hagyjon egy üzenetet:

Név *

E-mail (rejtett) *

Weboldal

Blue Captcha Image
Refresh

*