Lakner Tamás Keresztény Béla Rozs Tamás Fenyvesi Béla

Szélkiáltó – Márai

Fenyvesi Béla, 2011. március 10.
1 hozzászólás
Kategóriák: CD, énekelt vers, irodalom, zene
Cimkék: , ,

Márai Szélkiáltó CD borító
Részletek a Helikon honlapjáról:

Előkészületben:

Márai Sándor
Szélkiáltó

Az irodalomtörténet úgy tartja, hogy Márai Sándor (1900–1989) lírája különös módon a prózában teljesedett ki, így lassan feledésbe merültek azok a versek, amelyekről egykor Szabó Lőrinc és Szép Ernő is elismerően nyilatkozott.

Csupán az emigrációban született két nagy költemény – Halotti beszéd, Mennyből az angyal – rögzült az olvasók tudatában, a költő Márait legtöbben ezekkel azonosítják. Most a Szélkiáltó együttes felfedezte az érzékeny lírai dalokat, amelyet a pályája csúcsára érő Márai Sándor is felvett az életművet fémjelző kötetébe, a Delfin visszanézett című válogatásba. 2000-ben a Helikon Kiadónál megjelent az Összegyűjtött versek, majd 2010-ben a Halotti beszéd, amely mai tudásunk szerint a kiváló író valamennyi költeményét tartalmazza. Sokszínű líra ez, amely magába olvasztja a Nyugat első nemzedékének vívmányait éppúgy, mint az avantgárd eredményeit.

A mostani válogatás arra figyelmeztet, érdemes újra és újra fellapozni a méltatlanul elfelejtett költő verseit. A joggal népszerű regények legfontosabb gondolatait, érzésvilágát, filozófiáját közvetítik pár sorba sűrítve.

Formátum: Könyv + CD
Megjelenés: 2011. március 28.
Mérete: 170 * 150 mm
Terjedelme: 32 oldal
ISBN szám: 978 963 227 269 6
Státusz: Előjegyezhető

Ár: 4 990 Ft

Hozzászólások

1 hozzászólás, Hagyjon egy üzenetet
  1. kovács csaba
    2011. április 8., 20:15

    ÉVEK ÓTA VÁRTAM AZ ÚJ LEMEZT.JÖVŐ HÉTEN OTTHON LESZEK,S ÜNNEPI PILLANAT LESZ MEGVENNI.BEMEHETNÉK A KALÁKA BOLTJÁBA IS,A DEÁK TÉR MÖGÖTT,DE AZ NEM LENNE OLYAN,MINT BESÉTÁLNI AZ IDEGENNYELVŰ ÉS ZENEI ÜZLETBE,A CORVINÁBA,ELEFÁNTOS-HÁZ MELLETT,HÁTRA A CDKHEZ,MINT ÉVTIZEDEK ÓTA MINDIG,S KODÁLY,BARTÓK,SEBŐ,KALÁKA,..EGYETEMI ÉNEKKAR CDI MELLŐL KIVENNI A SZÉLKIÁLTÓT.REMÉLEM,MÁR KAPHATÓ LESZ!
    ÉRZEM,HOGY HELYETTEM IS ÉNEKLIK AZ EDDIG CSAK PRÓZÁRA HANGSZERELT MÁRAIT A TAMÁSOK-BÉLÁK,HA NEM ISMERNÉM ZENÉJÜKET,A SZÉLKIÁLTÓT,ÖNMAGAMAT,PÉCSISÉGEMET,SŰRÍTETT PANNONSÁGOMAT SEM ISMERNÉM.

Hagyjon egy üzenetet:

Név *

E-mail (rejtett) *

Weboldal

Blue Captcha Image
Refresh

*