Lakner Tamás Keresztény Béla Rozs Tamás Fenyvesi Béla

Elhunyt Várnagy Attila…

Fenyvesi Béla, 2019. január 16.
nincs hozzászólás
Kategóriák: koncertek
Cimkék: , , ,

Elhunyt Várnagy Attila a Filharmónia dél-dunántúli és pécsi kirendeltségének egykori igazgatója, fagottművész, nyugdíjas zenekari zenész.

A legendás Mecsek Fúvósötös, a Pécsi Szimfonikus Zenekar tagjaként és Sólyom Kati férjeként ismertük meg a 70-es évek végén személyesen. Ő volt az, akinek köszönhetően nem az ORI (Országos Rendező Iroda), hanem az Országos Filharmónia által kiadott működési engedélyünk volt, amire nagyon büszkék voltunk akkoriban.

A Mecsek Fúvósötös tagjaként, fiatalon

Ő volt az is, aki nem törődve a rosszallással, megtörve a Filharmónia szigorú szabályait és hagyományait, először beengedte a Szélkiáltót a Filharmónia ifjúsági bérletes koncertjeinek hangverseny helyszíneire fellépőként a Vers és dallam című műsorunkkal.

Először Pécsett, aztán később Baranya megyében adtunk sikeres filharmóniás koncerteket, aztán a pozitív visszajelzések alapján azóta bejártuk szinte az egész vidéki Magyarországot az ifjúsági bérletek fellépőiként. A hosszú évek alatt száznál is több ilyen koncertet adtunk országszerte.

Nagy megtiszteltetésként ért bennünket az is, hogy vendégei lehettünk a Donátusban található híres borospincéjében, ahol minden tárgy világhírű zenészek emlékét idézi, akik mind-mind megfordultak náluk a pécsi koncertjeik után.

Köszönjük szépen a sok segítséget, és ezeket a szép élményeket kedves Attila!

 

Hozzászólások

Hagyjon egy üzenetet:

Név *

E-mail (rejtett) *

Weboldal

Blue Captcha Image
Refresh

*