Lakner Tamás Keresztény Béla Rozs Tamás Fenyvesi Béla

ÜZENŐFAL

Utolsó módosítás: 2011. március 11. 11:44
226 hozzászólás, Hagyjon egy üzenetet
 1. KOVÁCS CSABA
  2010. március 9., 16:23

  A TELJESSÉG KEDVE

  Szép záradéka volt az elmúlt hetemnek a Duna-tv vasárnapi Penge műsora, kis éji zenéje.
  Akár a SZÉLKIÁLTÓ változik, akár mi hallunk meg egyre többet zenéjükből és a drága Attila verseiből, mindenképpen gazdagabban mentem az éjszakába.
  Telhetetlen vagyok: sajnáltam hogy nem a teljes műsoridőt kapták meg a fiúk, nosza, betettem a KÖLTŐ SZERELMÉT, végighallgattam, a teljesség kedvéért.

 2. Néma Frigyes
  2010. január 21., 14:14

  Halihó!

  Rájöttem, tehát már “nagy” vagyok!
  A Jubileumi Koncertről nekem is van képem, Nektek még arról sincs; nem igazán akarom ezt elhinni.
  Majd küldök néhány képet Keresztény Bélának, bár én igazából DR. Lakner Tamással szerettem volna beszélni, de Ő nem hallja meg a telefoncsöngést, ami aggodalommal tölt el a hallását illetően.

  Üdv: Néma Frigyes

 3. Néma Frigyes
  2010. január 21., 13:46

  Jó! Majd, ha kitalálom, hogy hogyan írjak valamit, akkor nagy leszek!

  Üdv: Frici

 4. Tóth Melinda
  2010. január 14., 10:44

  KULTÚRA – MŰVÉSZET – VERS ÉS DALLAM

  Ebben az évben együtt ünneplünk. Itt és most, Pécsett, 2010-ben.

  A város hivatalosan is elnyerte a címet, a kultúra fővárosaként emlegeti mindenki. Mi már régóta tudjuk, érezzük, éljük, hogy az, csak nem találtuk a pontos titulust. Talán azért, mert nem láttunk jól a sötétben.
  Nehezen találtunk rá oly sok mindenre, a szavak sem voltak kivételek. A sötétség sem volt véletlen. Mintha éjszaka lett volna, mintha nem világítottak volna rendesen a fények. Kevés helyen, és távol egymástól gyulladtak fel. Ráadásul nem egyszerre, hanem más-más időben. Külön-külön gyengék voltak ahhoz, hogy világossággal árasszák el a várost.
  Azt is érzékeltük, amikor kezdett világosodni. A fény közeledtével remény költözött a városba, minden itt élő szív(é)be. Azonban a szürkület eljötte nem oszlatta el a homályt, Ahogy a hajnal közeledett, mintha még nagyobb lett volna a köd, és egyre jobban fáztunk. Az adott némi reményt, hogy tudtuk, mindig akkor van a leghidegebb, amikor a Nap felkelőben van.
  Furcsa mód este volt, amikor ránk virradt. Nagyon vártuk már. A város szívében összegyűlt tömeggel együtt énekeltünk. A dalt, ami arról szólt, hogy bár kicsik vagyunk, nem vagyunk egyedül. A dal szárnyra kapott, és amikor körülnéztünk, már láttunk. Az összegyűltek szemében fény gyúlt. Annak a felismerésnek a fénye, hogy a közös ima meghallgatásra talált az égben. A hirtelen támadt világosság egészen a szívünkig hatolt. Az ott dédelgetett remény pedig újra lángra kapott.
  A város főtere szakrális hely. Ezért a két oldalról jövők most nem mentek el egymás mellett. A színpadra együtt érkeztek, és megálltak középen. Szavaik mélyről jöttek, lelkük centrumából szóltak, ezért igazak voltak.
  Hatalmas kő gördült le a szívekről. A közép igazságát keresők zavarodottsága oszlani látszott, már nem kapkodták a fejüket jobbra-balra.
  Aztán amikor véget ért a „nyitány” újra elindultunk, volt, aki felfelé, mások lefelé, jobbra és balra. Megint más irányban, megint másokkal szemben, de a minta már adott, a “tér” elkészült és nyitott: csak rá kell lépni, elindulni rajta, Pécs – kedves szülővárosom, ahonnan elindultam és ahová hazatértem,- erre az útra lépett.

  Ünnepeljünk együtt! :-)!

 5. KOVÁCS CSABA
  2010. január 11., 20:47

  Pécs felett az ég “Bárki csak egyszer tudja valóját másra cserélni. jó, aki ekkor nem rontja, de javítja magát” – írta hajdanán a humanista püspök, s kedves városa mintha megfogadta volna intelmét. Tegnap, innen a Tisza mellől csak televízión keresztül tudtam figyelemmel követni a felemelő megnyitó ünnepséget, de még így is érezhető volt, hogy A VÁROS LELKET TUDOTT VÁLTANI, VALÓJÁT LE TUDTA CSERÉLNI. Annyi fanyalgás, dohogás, intrika, kritika, magyar sirám után végre nem csak az árnyékra figyelt, hanem a fényre. Árnyék mögött fény ragyog, nagyobb mögött még nagyobb, amire nézek, az vagyok. PÉCS FELETT AZ ÉGEN tegnap éjjel napot láthattak az angyalok. Szép napunk feltámadott, az egész országból, Európából jönnek a gratuláló visszajelzések! Elegáns, finom, okos és látványos műsort láttunk! És hogy a pécsi nap olyan magasra szállt, kelt fel az esti égen, ahhoz kellettek a szelet kiáltó fiúk is, muzsikájuk, daluk is repítette, fújta szelek szárnyán felfelé! Az esti híradóban főcím és főKÉP is voltatok! ÉRZEL-E MINDENKIT, AKI ITT ÉLT? HISZED-E, HOGY ÖTEZER ÉV MÚLVA IS LESZ PÉCS? (BERTÓK LÁSZLÓ)

 6. KGRéti
  2009. december 25., 11:25

  Hol marad az öreglegények??

 7. Egyed József
  2009. november 15., 17:59

  Olvasván Kovács Csaba református lelkész sorait, kicsit én is ott voltam Veletek…
  Egyed József Mosonmagyaróvár

 8. KOVÁCS CSABA
  2009. november 11., 22:23

  A 40 éves koncertre kérhetem az egyik kedves dalomat, jó előre?:

  Csillag pehely inged
  Szőttem ezer éjjel
  Válladat fürdettem
  Violák fényével

  Csillag pehely inged
  Ragyog ezer éjjel
  Tündér mosta fénye
  Nem szakadhat széjjel

  Tűzkoronás kebled
  Mézzel aranyoztam
  Pillangó fehérben
  Fölötted lobogtam

  Énekeim védnek
  Gyolcsaim takarnak
  Hóhajú álmaim
  Virágon altatnak

 9. KOVÁCS CSABA
  2009. november 11., 22:18

  ÉS EGYÜTT LÉLEKEZNI VALAKIVEL, GONDOLNI RÁ AKKOR IS LEHET, HA Ő NEM IS TUD RÓLA. SOHA NEM FELEJTEM EL, AHOGY A SZÍNPAD ELEJÉRE LÉPTETEK ÉS EGYÜTT ÉNEKELTÉTEK VELÜNK A SZÉLKIÁLTÓ HIMNUSZT, EGYÜTT LÉLEKEZTETEK VELÜNK! ÉS EZ NEM ÉR VÉGET SOHA,AKKOR SEM, HA MAJD KILEHELJÜK EZT A LELKET!

 10. KOVÁCS CSABA
  2009. november 11., 21:41

  NAGY REFORMÁTORUNK SZERINT AKI ZSOLTÁRT ÉNEKEL, VAGYIS NEMCSAK MONDJA, DE ÉNEKLI IS, AZ KÉTSZERESEN IMÁDKOZIK.
  A SZÉLKIÁLTÓ 35 ÉVE A DALLAMOK SZÁRNYÁRA VESZI A FÖLDÖN KULLOGÓ SZAVAKAT, ELKAPJA AZ IGE LELKÉNEK SZÉLZÚGÁSÁT ÉS ÍGY EMEL MINKET IS FEL, TESZ EMELKEDETTÉ PARNASSZUS SZÁRNYAIN.

 11. KOVÁCS CSABA
  2009. november 11., 21:15

  EGYÜTT-LÉLEKZÉS /FOLYT./

  MINDEGYIK EMBERNEK A LELKÉBEN EGY DAL VAN ÉS A SAJÁT LELKÉT HALLJA MINDEN DALBAN.VAGYIS CSAK ARRÓL TUDOK ÍRNI, HOGY ÉN MILYEN DALT HALLOTTAM LELKEMBEN, TŐLEM MIT AKART EZ A ZENE.

  SEMMIKÉPPEN SEM AZT, AMIT A CSACSI BEMONDÓ HANG, MÉG A LEGDRÁMAIBB ELŐADÁS ELŐTT IS KÍVÁN: JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK. ÉN NEM SZÓRAKOZNI JÖTTEM, HOGY SZÉTSZÓRJON A ZENE, MINT A SÉTATÉRI ESZEMISZOM FESZTIVÁLOKON, HANEM HOGY ÖSSZESZEDJEN, NEM KIKAPCSOLÓDNI AKARTAM, HANEM BEKAPCSOLÓDNI. ABBA A SZÓVÁTEHETETLEN, MONDHATATLAN ÉLMÉNYBE, AMI A KATARZIS, A MŰVÉSZET. BERTÓK LÁSZLÓ IGAZ, PONTOS VERSE A MEGVÁLTÓ ZENÉRŐL ERRŐL SZÓLT.

  A KÖLTŐK A VILÁG TÖRVÉNYHOZÓI, ÍRTA THOMAS MANN, TERMÉSZETESEN NEM A BORZALMAS POLITIKAI ÉRTELEMBEN, AMELYNEK KÉPVISELŐI MIÉRT IS LETTEK VOLNA JELEN, HANEM SZELLEM.ERKÖLCSI ÉRTELEMBEN. MEGVÁLTÁS A ZENE, SOKSZOR ÖNMAGAMTÓL, SEGÍT, HOGY MEGTALÁLHASSAM MAGAMAT, ÖSSZESZEDHESSEM MAGAMAT, NE PEDIG SZÉTSZÓRJAM, BÉKÍTS KI MAGADDAL S MAGAMMAL, HISZEN TE VAGY A BÉKE. EZT AKARJA TŐLEM EZ A ZENE. FOLYT.

 12. kovács csaba
  2009. november 11., 20:32

  EGYÜTT-LÉLEKZÉS

  A MELANKÓLIA,AMIT ÉREZTEM A KONCERTEN, NEM VALAMI VILÁGFÁJDALOM VOLT. A MELANKÓLIA AZ UTOLSÓ CSEPP MÉZ. VESZENDŐ VILÁGUNKBAN. VESZENDŐ PÉCS VÁROSUNKBAN. A VILÁG LEGNAGYOBB CSODÁJA A DERŰ,ENNÉL CSAK AZ A NAGYOBB CSODA, HOGY A DERŰ A MELANKÓLIÁBÓL ÉL. EZ A SZÉLKIÁLTÓ ÉS AZ ÉLET PARADOXONA. A MELANKÓLIA 35 ÉVE TESZ MINKET VIDÁMMÁ ÉS GYERMEKKÉ MINDEN KONCERTETEKEN.

  ÖNGYILKOS LETT EGY 32 ÉVES FOCIKAPUS MA NÉMET ORSZÁGBAN. HA ÉRTETT VOLNA MAGYARUL, HA OTT LETT VOLNA VELÜNK HÉTFŐ ESTE PÉCSETT A KONCERTEN, TALÁN MEGMENENTHETTE VOLNA MAGÁT. HA VELÜNK ÉNEKELT VOLNA A VÉGÉN.

  MERT AKIK EGYÜTT ÉNEKELNEK, EGYÜTT KIÁLTANAK SZELET, AZOKNAK EGYSZERRE KELL LEVEGŐT VENNIÜK. EGYÜTT KELL LÉLEK!EZNIÜK. EZT MÉG DEBRECENBEN, A REFORMÁTUS KOLLÉGIUM 270 ÉVES ÉNEKKARÁBAN, A KÁNTUSBAN TANULTAM MEG. CSAK AKKOR TUDUNK EGYÜTT ÉNEKELNI, HA EGYSZERRE LÉLEK-ZÜNK.

 13. csikasz
  2009. november 10., 18:29

  szia szélkiáltó!
  huszonkét-három évvel ezelőtt apa ölében fickándoztam végig a koncerteteket, és így harminchoz közel sem tudtam tegnap nyugton maradni a székemen 🙂

 14. Bazsi/ Balázs József
  2009. november 10., 14:33

  Kedves Szélkiáltók!

  Hatalmas élmény volt a tegnapesti koncert! Annyi szín, hangulat és érzés áradt felénk – és gondolom vissza is -, ami az igazi emberi kapcsolatokban létezhet csak!

  Köszönjük! Bazsi

 15. Rácz Boglárka
  2009. november 10., 14:25

  Kedves Szelkialtó!

  Csodaszép volt a tegnap esti koncert! Biztos fárasztó volt az este, egy szavunk se lehetett, rengeteg dal elhangzott, a legszebbek mindenképp.

  Külön öröm lett volna ha az “Altatót” is hallhatom, de így is teljes volt az este. Talán legközelebb… 🙂 További jó munkát!

  Üdvözlettel, Boglárka

 16. Lelkes Bernadette
  2009. november 10., 09:04

  Kedves Szélkiáltó együttes!

  Még mindig hatása alatt vagyok a tegnap esti jubileumi koncertnek. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük szépen!
  A jó Isten éltesse magukat, adjon jó egészséget sok örömet! (Nekünk meg lehetőséget, hogy el tudjunk menni a koncertekre :):) )
  További sok sikert!

  Szeretettel és nagy tisztelettel: Lelkes Detti

 17. GYULA BÁTYÓ GIESZEN/NÉMETORSZÁG
  2009. november 1., 10:06

  Bélák és Tomik, eszméletlen mennnyi koncertet adtok novemberben a ködös öszi baranyai Iskolákban! Sok sikert!
  A szentendrei koncertjeiteket most másoltam át az új PANASONIC videorekorderembe! Igy csinálok majd VIDE§OLEMEZEKET belölük! igy újra élveztük a hétena szép Bárczi napokat azaz órákat veletök!!

  Továbbra is jó BÚ és vigalomelosztozást!
  Baráti üdvözlettel Gyula bátyó

 18. GYULA BÁTYÓ GIESZEN/NÉMETORSZÁG
  2009. november 1., 09:39

  Kedves Bélák és Tamások!

  Tudom Ti se unatkoztok! Ezen a héten neki álltam a régi videokazettás koncertfelvételeket átjátszom a Panasonic-recorderkészülékbe és onnan tudok DVD-koncertlemezeket másolni!! Igy láttam, hogy kétezer kettö májusában is egy nagyon szép koncertet adtatok a Bárczi Gusztáv Iskolásainak!
  Jelenleg sokat dolgozunk a Mókussalaz ezévi ruhaszállitmányon! Körülbelül november közepén startol innen a teherautó remélem és egy nap alatt elviszi a szép ruhagyüjteményt.
  Talán lehetne jövöre is egy ujabb koncertet tartani a gyerekeknek. Meg fogom érdeklödni az Iskolavezetöségénél!
  Május eleje körül mi ott lábatlan-kodunk Szentendrén! Április végén egy 5 napos Felvidéki kirándulásra késülünk!
  A Jugendfreund német férfikórusunk november 8. ikán és 18.-ikán koncertezik Gieszen melleti falvakban. Decemberben a pohlheimi evangélikus Krisztus templomban is fog a férfikórusok Hallelujázni!

  Mindnégyeteknek további jó szerepléseket és Tomi a Béla Bartók Kórusodnak is is sok szép koncertezést kivánunk a Mókussal együtt.
  Most összel mi is szelet fütyürészünk és köszönjük a barátságot na meg a Térdig érö szam…..-ot!

  Sziasztok! Gyula bátyó

 19. Zúz Mara
  2009. szeptember 19., 20:29

  A Szélkiáltó koncertre a jegyeket nem a Színházban árulják…

  Ezért nem tud róla a kedves hölgy. Aki valóban kedves, mert tájékoztatja a kedves érdeklődőt, hogy a szóban forgó koncertre hol lehet jegyet venni. Kicsit arrébb, a Széchenyi téren. De még nem kapni a jegyeket. A Szélkiáltót mi is nagyon szeretjük és ott is leszünk az egész családdal a pécsi koncerten – a jubileumin.

 20. kovács csaba
  2009. szeptember 13., 21:08

  “Ma már tisztán látom, hogy ami igazán jelentős, az a látható, az ünnepelt alatt van. Apokrif. Nem akarom tudni, hogy mi az, amit elfogadtok, nem akarom látásomat, hallásomat a ti fantáziátokhoz igazítani.” (Thomas Bernhard)

  Hetek óta halljuk, ma lesz, szeptember 13-án, a magyar dal napja. A rendezvény logóján egy ijesztő fej látható, amint egy hangosítótölcsérbe artikulálatlan, eltorzultan beleüvölt. Így elég nehéz lehet dalolni. Elmondanám ezt néked. Ha nem unnád. Már magamat unom, hogy ismételnem kell dolgokat.
  Múlt éjszaka abbahagytam a munkát, prédikációírást. Le is feküdtem, ám a gép az agyban zörgött tovább. Hát fölkelek, nem bánom az egészet, halljuk a magyar dal napját.
  A Dunán ígéretes a tiszta hajnali forrás! Szélkiáltó-József Attila félórás műsor. Remek időpont – az ausztrál nézőknek. Éjfél után fél órával.
  Reggeli készülődés, önkínzó módon a rettenetes Napkelte szól, már ezredszer Bangó Margit, Aradszky, nem sorolom. Az édeskés vinnyogás és cifra érzelgés, amely mellett generációk tönkretett ízlése kitart.
  Igaztalan lennék, ha azt mondanám, hogy egész nap csak értelmetlen zenebona, tetovált, kiöregedő rockerek alvilági ájultsága, a szórakoztatóipar monoton taposása, primitív kotyvaléka zengett-bongott a csatornákon.
  Most például Zorán koncertet hallok. DE! A kínaiak szerint a zene kiegyenesíti az embert. Ilyet alig hallottam. Jelentkezzen, aki a 20 éves Napkeltében egyszer is hallotta a tavaly 60 éves Sebőt, az idén 40, 35 éves Kalákát, Szélkiáltót, vagy a Muzsikást. Ezért én másképp tartottam meg a magyar dal napját.
  Mai istentiszteleten következő magyar dalokat választottam: kezdőének: Balassi Bálint 220. dicséret bocsásd meg Úristen ifjúságomnak vétkét,közének:Tinódi Lantos Sebestyén:161.dicséret siess keresztyén lelki jót hallani,záróének:Sztárai Mihály:255.dics. mely igen jó az Úristent dicsérni.
  Délutáni csendességemben több mint 500éves szövegű magyar dalokat hallgattam: JANUS PANNONIUS cd-t, SZÉLKÁLTÓVAL, MISTRALLAL, SEBŐVEL, KALÁKÁVAL,… NE CSATLAKOZZ A HADHOZ!!!!!!
  A mai sztárok, -star:csillag, de igazából ezek fekete lyukak, elszívják az értelem és érzelem figyelmét – már sehol sem lesznek, amikor ezek a magyar dalok, mint Balassi ma, 500 év múlva is zenei anyanyelvünk tiszta kincsei lesznek.
  “MINDEGYIK EMBERNEK A LELKÉBEN EGY DAL VAN ÉS A SAJÁT LELKÉT HALLJA MINDEN DALBAN ÉS AKINEK SZÉP A LELKÉBEN AZ ÉNEK AZ HALLJA A MÁSOK ÉNEKÉT IS SZÉPNEK” apropó. a pécsi nemzeti színház pénztárosa hogy hogy nem tud róla,hogy neki már árulnia kellene a jegyeket a novemberi jubileumi Szélkiáltó koncertre?

 21. kovács csaba
  2009. augusztus 29., 17:17

  Kedves Szélkiáltó!

  A Duna TV háromnapos Pécs-tematikájú műsorfolyama képes volt arra az alulmúlhatatlan teljesítményre, hogy a zenekart kihagyja a programból.
  Nem ültem végig a TV előtt, így ha tévedek, elnézést tőlük, de azért igyekeztem felvenni videóra sok órás anyagot. Csorba Győző, Bertók László, Martyn Ferenc,…
  Ez a mulasztásuk kb. olyan, mintha Chicago zenei életéről szólva kihagynánk Solti Györgyöt. Pedig évekkel ezelőtt még csodaszép felvételek készültek a zenekarral egy reneszánsz teremben.
  Ennek a szégyennek a csimborasszója az volt, amikor a giccsparádé kívánságkosár című retroérzésű dajdajozásból is simán kimaradt a Szélkiáltó.Géza, Noémi kellemkedett, szólt a nóta,…

 22. Dimény Erika
  2009. augusztus 29., 15:26

  Kedves Szélkiáltó Együttes!

  Szívből köszönöm a kézdivásárhelyi 2009 augusztus 29-i koncertet!
  Nagyon szégyellem, hogy olyan kevesen voltak jelen, de sajnos ez az itteni szint, valószínűleg a Győzikén vagy Fekete Pákón többen lettek volna…
  De az az igazság, hogy sem az időpont, sem a helyszín nem volt a legszerencsésebb a gyerekek szempontjából, egyrészt a kisebbek olyankor pihennek, és rettenetesen tűzött a nap, de az én gyerekeim, barátaink és jómagam is nagyon élveztük az előadást!
  Máskor is, ha alkalmunk lesz rá, szívesen elmegyünk koncertjeikre, addig is itthon hallgatjuk, énekeljük gyerekeinkkel. Szívből köszönjük még egyszer!!!
  Köszönöm, hogy ebben az egyre lehetetlenebb világban segítenek nekünk szépre nevelni gyerekeinket!

  Kata (hangollós kislány :), Áron és Gergő édesanyja, Dimény Erika

 23. fan
  2009. augusztus 24., 20:14

  Imádom a Szélkiáltót!!!

 24. Kovács Katalin
  2009. augusztus 3., 15:15

  Üdvözlöm Szélkiáltó együttes.
  Különösen önt köszöntöm Rozs Tamás. Meg szeretném köszönni, hogy eljött Pál-patakára a cserkészekhez. Én is ott voltam.
  Nem tanár hanem kis cserkész.
  Azt szeretném, hogy jövőbe is jöjjön el Libánba, az újfalv-i cserkészekhez. És hozza magával az egész együttest.

 25. KOVÁCS CSABA
  2009. július 23., 14:32

  Kaláka Fesztivál – július 11., este
  Néztem a “hegyek sörényét”, a Diósgyőri vár kövei, ablaknyílásai, bástyái fölött, között. Előttük a Szélkiáltó fogott a húrok pengetésébe.
  Egy kegyelmi pillanatban, fellegajtó nyitogató dallamban az erdő, a fák esti sziluettje a Mecsekké változott át, csak épp a pipaszurkáló (ahogy Várkonyi Nándor elnevezte) TV-torony hiányzott. Mert ahol a Szélkiáltó zenél, ott van Pécs is.
  Hamvas Béla jellemezte úgy korunkat, mint amikor egy vödörbe összeöntjük az ünnepi ebéd fogásait és abból moslék lesz. Biztosan én vagyok régimódi, ódon ízlésű, de nekem ilyennek tűnt sok zenekar a fiúk előtti napokban és aznap is. Megkülönböztethetetlenül egyformán utánozzák ezt az új módit, úgynevezett világzenét. Egyszerre lármázik benne bőgő és szaxofon, dob és cimbalom…, megfájdul az ember feje tőle.
  Az ember meleg csöndre vágyik és hideg tumultust adnak neki. WS. Van ezekben a zenékben valami ebből a hideg tumultusból.
  Amikor fellépett a Szélkiáltó, éreztem, itt a meleg csönd, a harmonia caelestis.
  Mondom: Néztem a “hegyek sörényét”, hallgattam őket és megcsendült az erdők csendje.

 26. Molesz
  2009. június 24., 22:45

  Sziasztok Szeletkiabálók!

  Gratulálok a Kalákával közös koncertetekhez! Nagyon élveztem, csak egy kicsit rövid volt! 🙂
  Készítettem néhány képet – egyikőtök oldalbordájának megrendelésére (na, ki lehet?) – de nem tudom továbbítani.
  Béla (F)! Légy kedves elküldeni vmi élő mail-címet, hogy az elkészült – kissé gyenge – relikviákat elküldhessem!
  Remélem, örülni fogtok neki! Nyári fellépéseitekhez további sikereket kívánok!

  Üdvözlettel: Molnár Andrea

 27. Hannu
  2009. június 24., 16:38

  Én is nagyon örültem a jubileumi koncertnek.
  A koncert miatt már novemberben vettem a repülöjegyet Finnországban és jöttem majd Pécsre.
  A NAGY koncert után se rossz volt a közös vacsora Villányban!!!

 28. Fenyvesi Béla
  2009. június 23., 13:33

  Kedves Ani és Anna!

  Köszönjük a szép szavakat, amelyeket a vendégkönyvünkbe írtatok a június 19-i koncertről.
  Régóta tudni vélem, és ezek a bejegyzések is megerősítenek most ebben, hogy egyetlen együttes sem éri meg a holnapot, ha elveszíti a közönsége bizalmát.
  Be kell vallanom, hogy amikor a Sétatéren az első szám előtt körbepillantottam a nézőtéren, meghatódtam tőletek, hogy ennyi év után is hűségesen eljártok a koncertjeinkre, hogy a gyerekek előrehúzódnak a színpad elé, és láthatóan készülnek a táncolásra, a dobolásra, a versmondásra, vagy csak arra, hogy tágra nyílt szemekkel élvezzék az előadást.
  Ilyenkor mindig átfut rajtam, hogy csak csalódást ne okozzunk! A szavaitokból az derült ki, hogy nem okoztunk, nektek legalábbis nem, s ennek nagyon-nagyon örülök!
  Kívánok minden jót nektek, és kedves Ani, ha azokból a színekből, amelyeket a koncertről hazavittél, kikerekedik valami, akkor szeretnélek megkérni, hogy küldj róla egy fényképet nekünk!

  Sok szeretettel: a Szélkiáltó

 29. Kondacs Anna
  2009. június 23., 01:15

  Gratulálok a pécsi koncerthez.
  Számomra ez egy nagyszerű élmény és egy szép szülinapi ajándék volt.
  További sok sikert kívánok!

 30. Horváthani
  2009. június 22., 16:24

  Drága Fiúk, Tamások, Bélák!!!!

  Annyira jó hogy nem esett péntek este az eső, és ott voltunk valahányan, akik ott voltunk. Gergely János, drága, is ott tapsolt Nektek, és biztosan tudhatjuk, rengeteg *flash*-emlék is járt Tanár Úr fejében Veletek kapcsolatban.
  Az őszinte csillogás mindnégyőtök szemében, ismét megerősített, hogy jó hogy élek, hogy éltek, hogy olyan részei vagyunk a világnak éppen, amilyenek. Jó, hogy Pécsen maradtunk mindannyian, mert annyira, de annyira szépen szól itt a dal. Kalákáéké is! A szivünké is, ott a Dóm-téren csodás a hely szelleme…
  Köszönöm Nektek ezt az estét is, hozzám szinek is érkeztek a hangokkal, lehet hogy egyszer megmutatom…

  Nagy szeretettel: Horváthani

1 5 6 7 8

Hagyjon egy üzenetet:

Név *

E-mail (rejtett) *

Weboldal

Blue Captcha Image
Refresh

*

KONCERTEK

2021. július 24. 20:00 Kapolcs
KALÁKA VERSUDVAR
Művészetek Völgye
2021. augusztus 20. 18:00 Siklós
SIKLÓSI VÁR
Tér-Zene koncert
2021. augusztus 27. 16:00 Pécs
ZSOLNAY NEGYED
Szamárfül Fesztivál
2021. augusztus 28. 18:00 Szeged
ERZSÉBET LIGET, ÚJSZEGEDI SZABADTÉRI SZÍNPAD

2021. szeptember 11. 16:30 Szigetvár
Zrínyi Napok
2021. szeptember 17. 20:00 Pécs
ZSOLNAY NEGYED – PIROGRÁNIT UDVAR
Jelenkor Irodalmi Fesztivál